انتخاب صفحه

آموزش جامع نقشه کشی تاسیسات برقی سوله ها با AutoCAD

بخش ها: 8
سطح: پیشرفته
مدرس: مهندس محسن انتظاری
مدت زمان: 7 ساعت 30 دقیقه

محسن انتظاری : استاد دانشگاه / مهندس طراح نظام مهندسی ساختمان

تالیف گروهی ، پشتیبانی تلفنی

برنامه ریزی ، تدریس و بازبینی فیلم ها توسط گروهی از اساتید و دانشجویان انجام میشود تا خطاهای احتمالی را به حداقل برسانیم. همچنین در پاسخ به سوالات شما گروهی از متخصصین به شما کمک می کنند.

دانلود آنی/ ارسال سریع

لینک های دانلود بلافاصله پس از ثبت سفارش به پنل کاربری شما اضافه می شود و لینک دانلود به ایمیل شما هم ارسال میشود در صورت خرید پستی ارسال پستی به همراه کد رهگیری مرسوله در اولین ساعت اداری روز انجام می شود

بازگشت وجه در صورت نارضایتی

دوره ها در آموزش برتر به صورت گروهی مورد بازبینی قرار می گیرد. همچنین از کیفیت دوره های ارائه شده در آموزش برتر مطمئن هستیم در صورت نارضایتی وجه واریزی شما با احترام برگشت داده می شود.

تعداد مثال ها

تعداد دقیقه های آموزش

تعداد پشتیبانان

%

رضایت کاربران

آموزش ترسیم با AutoCAD (نقشه کشی برق سوله)

◄ آشنایی با قابلیت های نرم افزار AutoCAD
◄ آشنایی با گزینه های بخش Status bar و نحوه صحیح تنظیم این گزینه ها
◄ آشنایی با گزینه های ترسیم در نرم افزار بصورت کامل
◄ آشنایی با روش های ایجاد لایه ها در نرم افزار و اجرای چند مثال به روش لایه گذاری
◄ آموزش روشهای نوشتن با زبان فارسی در Autocad و رفع مشکل برعکس شدن حروف هنگام پرینت
◄ آموزش نحوه تبدیل نقشه های ایجاد شده به فرمت PDF و نحوه پرینت گرفتن نقشه ها

شرح دوره

امروزه در عرصه کار حرفه‌ای، نقشه‌کشی به صورت دستی کاملا بی‌معنا و غیرحرفه‌ای است. بنابراین تمامی مباحث آموزشی دوره «نقشه کشی برق ساختمان با AutoCAD» مبتنی بر پرکاربردترین نرم‌افزار نقشه‌کشی، یعنی نرم‌افزار AutoCAD است. در این ویدیو نکات کلیدی ترسیم نقشه‌ها به صورت کامپیوتری را فرا خواهید گرفت. همچنین دانش‌پژوهانی که حتی برای چندین سال با این نرم‌افزار کار نکرده‌اند بعد از مدت کوتاهی به تسلط خوبی دست پیدا می‌کنند. در این آموزش با گزینه های مختلف ترسیم در نرم افزار اتوکد آشنا خواهیم شد و با تسلط در تنظیمات بخش status bar بسیار راحت و حرفه ای شروع به ترسیم نقشه خواهید کرد. ضمنا با توجه به اینکه استفاده از فونت فارسی در اتوکد مشکل است و عملا غیر ممکن است ترفندهایی جهت حل مشکل فونت فارسی در اتوکد ارایه می شود تا براحتی بتوان جداول راهنما را در این نرم افزار به زبان فارسی تایپ کرد. در نهایت روش خروجی گرفتن از نرم افزار آموزش داده می شود و خواهید دید که چگونه باید نقشه های آماده شده را به فرمت PDF تبدیل و یا مستقیما پرینت بگیریم.

ویدیو معرفی فصل 1

◄ بررسی پلان معماری و برش عمودی و نمای طراحی شده سوله های صنعتی
◄ بررسی فریم مناسب نقشه و صفحه مربوط به فهرست و توضیحات نقشه
◄ آشنایی با المان های مورد استفاده در نقشه کشی برق سوله های صنعتی
◄ آشنایی با نحوه صحیح فهرست نویسی و شماره گذاری صفحات نقشه
◄ آماده سازی صفحات مورد نیاز جهت نقشه کشی کامل یک نمونه سوله صنعتی

شرح دوره

با توجه به شرایط ویژه سوله های صنعتی در زمینه اجرای تاسیسات برقی باید نکات متعددی را هنگام نقشه کشی تاسیسات برق آن ها مد نظر قرار داد. از جمله این نکات توجه به ارتفاع بلند سقف و تاثیر آن در طراحی روشنایی و طراحی دتکتورهای اعلام حریق، اجرای سیستم الکتریکی بصورت روکار و از طریق لوله های فلزی یا سینی کابل ها، قراردادن سیستم پریزهای سه فاز در کنار پریزهای تکفاز بر اساس نوع کاربری، استفاده از کلیدهای گردان در تابلوهای توزیع جهت کنترل روشنایی، اجرای سیستم همبندی اصلی به شکل موثر و همچنین نکات متعدد دیگری که در هنگام نقشه کشی سوله های صنعتی باید با دقت رعایت شود. در گام نخست در نقشه کشی سوله ها باید با انواع پلان های مورد نیاز و همچنین المان های طراحی مخصوص سوله ها آشنا شده و پس از آماده سازی فریم مخصوص هر پلان، با توجه به قواعد مورد نظر نقشه کشی برق را در هر بخش انجام داد.

ویدیو معرفی فصل 2

◄ بررسی چراغ های مناسب چهت طراحی روشنایی بخش های مختلف سوله
◄ نقشه کشی روشنایی و مدار بندی بخش های مرتفع سوله صنعتی
◄ نقشه کشی روشنایی و مدار بندی بخش های با قابلیت انفجار سوله صنعتی
◄ نقشه کشی روشنایی و مدار بندی بخش نیم طبقه سوله صنعتی
◄ نقشه کشی روشنایی اضطراری بخش های مختلف سوله صنعتی

شرح دوره

در زمینه طراحی نقشه روشنایی سوله ها توجه به ارتفاع بخش های مختلف سوله در انتخاب نوع چراغ ها بسیار پر اهمیت است. با توجه به نیاز سوله ها به چراغ های با شار نوری بالا و زاویه تابش رو به پایین معمولا جهت روشنایی آنها از لامپ های سدیمی با قاب های مخصوص استفاده می شود، ضمنا در محیط های صنعتی با قابلیت انفجار حتما باید از چراغ های ضد انفجار یا ex استفاده می گردد. همچنین طراحی روشنایی اضطراری مخصوصا در محل های ورود و خروج سوله حتما باید مورد توجه قرار گیرد. معمولا عمل کنترل روشنایی سوله ها با کلیدهای معمولی انجام نمی شود و بهتر است در تابلوی توزیع برق هر بخش از کلید های گردان که در بخش خارجی درب تابلو نصب می شود استفاده گردد. ضمنا جهت اجرای مدارات برقی بهتر است از لوله های فلزی گالوانیزه روکار و یا سینی کابل ها استفاده گردد.
در این مجموعه سعی شده با جمع بندی تمامی منابع قابل استناد در بحث نقشه کشی تاسیسات برقی سوله ها و همچنین دستورالعمل های اجرایی در این زمینه یک مجموعه کامل و کاربردی جهت طراحی برق سوله ها ارائه شود.

ویدیو معرفی فصل 3

◄ جانمایی تابلو اصلی و تابلوهای فرعی برق و چاه ارت سوله
◄ تقسیم بندی بخش های مختلف سوله بر اساس نیاز به پریزهای سه فاز یا تکفاز
◄ نقشه کشی پریزهای برق بخش های اصلی و نیم طبقه سوله صنعتی
◄ جانمایی محل قرارگیری پریزهای مخصوص روشنایی اضطراری
◄ جانمایی و نقشه کشی مدار کولر آبی سوله
◄ جانمایی باکس های اصلی و فرعی تلفن و جانمایی باکس آنتن
◄ نقشه کشی پریزهای آنتن و تلفن بخش های اصلی و نیم طبقه سوله صنعتی

شرح دوره

با توجه به آدرس دهی مدارهای مختلف برقی در نقشه باید جانمایی تابلو اصلی و تابلوهای فرعی برق و همچنین محل دقیق حفر چاه ارت در نقشه مشخص شود. در زمینه طراحی نقشه پریزهای برق سوله توجه به تقسیم بندی بخش های مختلف بر اساس نیاز یا عم نیاز به پریزهای سه فاز از اهمیت زیادی برخوردار است. ضمنا صنعتی بودن محیط این الزام را ایجاد می کند که از پریزهای مخصوص IP دار استفاده کنیم. همچنین لوله گذاری برق بایستی با استفاده از لوله های فلزی گالوانیزه بصورت روکار انجام شود. در خصوص سیستم تلفن جانمایی باکس های اصلی و فرعی تلفن در محل های مناسب از جهت عدم امکان شنود اهمیت زیادی دارد.
در این مجموعه سعی شده با جمع بندی تمامی منابع قابل استناد در بحث نقشه کشی تاسیسات برقی سوله ها و همچنین دستورالعمل های اجرایی در این زمینه یک مجموعه کامل و کاربردی جهت طراحی برق سوله ها ارائه شود.

ویدیو معرفی فصل 4

◄ بررسی دتکتورهای مناسب برای نصب در بخش های مختلف سوله
◄ آموزش طراحی المان دتکتور اشعه ای جهت سیستم اعلام حریق سوله
◄ طراحی نقشه سیستم اعلام حریق سوله و نیم طبقه
◄ زون بندی قسمت های مختلف سیستم اعلام حریق سوله
◄ طراحی مدارات مربوط به آژیرهای اعلام حریق

شرح دوره

با توجه به مرتفع بودن اکثر قسمت های سوله های صنعتی بهترین و اقتصادی ترین گزینه جهت کشف حریق استفاده از دتکتورهای اشعه ای یا بیم دتکتورها است. ضمنا در قسمت های با ارتفاع کمتر می توان از سایر دتکتورها از جمله دودی، حرارتی افزایشی، حرارتی ثابت و یا سایر انواع دتکتورها بر اساس نوع کاربری استفاده نمود. جانمایی مناسب محل نصب دتکتورها بر طبق مقررات ملی ساختمان و محدوده تحت پوشش هر یک از آن ها انجام خواهد شد. ضمنا باید زون بندی بخش های مختلف سوله بدرستی انجام شده و در اتاق های هر زون از چراغ های ریموت اندیکاتور استفاده نمود. در خصوص مدار آژیرها وجود حداقل دو مدار آژیر متصل به پنل مرکزی اعلام حریق الزامی است تا در زمان بروز حریق درصورت اشکال در یک مدار، مدار دیگر بدرستی عمل کند. ضمنا با توجه به وجود آلودگی صوتی در محیط های صنعتی بایستی در کنار هر آژیر از چراغ های استروپ لایت استفاده شود.
در این مجموعه سعی شده با جمع بندی تمامی منابع قابل استناد در بحث نقشه کشی تاسیسات برقی سوله ها و همچنین دستورالعمل های اجرایی در این زمینه یک مجموعه کامل و کاربردی جهت طراحی برق سوله ها ارائه شود.

ویدیو معرفی فصل 5

◄ طراحی نقشه ارتباط بین کنتور، تابلوی اصلی و تابلوهای توزیع
◄ طراحی نقشه تابلوهای توزیع مورد نیاز در بخش های مختلف سوله
◄ مشخص کردن جزییات سیم ها و کابل های مورد استفاده در سیستم الکتریکی
◄ مشخص کردن نوع فیوزهای مناسب برای هر خط مدارات برقی
◄ توزیع بار سه فاز بصورت متعادل بر روی مدارات هر تابلو

شرح دوره

با توجه به ماهیت کاربری صنعتی سوله و همچنین میزان بالای مصرف برق در بخش های مختلف آن و همچنین وجود پریز های سه فاز بایستی تابلوهای توزیع برق بصورت سه فاز طراحی و اجرا گردد. ضمنا با توجه به اینکه روشنایی بسیاری از قسمت های سوله توسط کلیدهای گردانی که بر روی تابلو ها نصب خواهد بود کنترل می شود، جهت توزیع برق از چند تابلو توزیع مختلف در محل های مناسب استفاده خواهد شد. ضمنا حفاظت هر تابلو توسط کلیدهای محافظ جان یا جریان باقیمانده سه فاط صورت خواهد گرفت. در کنار طراحی تابلوهای توزیع، نحوه ارتباط تابلو اصلی کنتوری با این تابلوها و همچنین مقاطع و نوع سیم ها و کابل ها نیز در نقشه مشخص خواهد شد.
در این مجموعه سعی شده با جمع بندی تمامی منابع قابل استناد در بحث نقشه کشی تاسیسات برقی سوله ها و همچنین دستورالعمل های اجرایی در این زمینه یک مجموعه کامل و کاربردی جهت طراحی برق سوله ها ارائه شود.

ویدیو معرفی فصل 6

◄ ترسیم رایزر دیاگرام تجهیزات سیستم اعلام حریق
◄ ترسیم رایزر دیاگرام سیستم تلفن
◄ ترسیم رایزر دیاگرام تابلوهای توزیع برق
◄ ترسیم رازر دیاگرام سیستم آنتن مرکزی

شرح دوره

یکی از ترسیمات اصلی در تهیه نقشه های تاسیسات الکتریکی بخش رایزر دیاگرام تجهیزات است. در این بخش از طراحی بایستی یک برش عمودی از سوله را در نظر گرفت و مسیر عبور سیم ها و کابل ها جهت ارتباط دادن بین تجهیزات برقی را نمایش داد. در ترسیم نقشه رایزر دیاگرام تجهیزات بایستی به مواردی از قبیل تعداد بخش های عموی سوله از جمله بخش اصلی، زیر زمین و نیم طبقه توجه شده و هنگام ترسیم به تعداد تجهیزات از جملع تعداد تابلوهای برق، باکس های آنتن و تلفن و همچنین تعداد تجهیزات اعلام حریق توجه نمود. در این مجموعه سعی شده با جمع بندی تمامی منابع قابل استناد در بحث نقشه کشی تاسیسات برقی سوله ها و همچنین دستورالعمل های اجرایی در این زمینه یک مجموعه کامل و کاربردی جهت طراحی برق سوله ها ارائه شود.

ویدیو معرفی فصل 7

◄ ترسیم مسیرهای همبندی اسکلت سوله از سه نقطه بر روی پلان
◄ ترسیم شینه اصلی همبندی و شینه های ارت تابلوها و اتصالات بین آن ها
◄ ترسیم اتصالات بین شینه اصلی همبندی و اسکلت و هادی بیگانه
◄ مشخص کردن مقطع مناسب برای هادی همبندی در قسمت های مختلف نقشه

شرح دوره

همانطور که اطلاع دارید بر اساس ویرایش جدید مقررات ملی ساختمان در طراحی تاسیسات برقی بایستی نقشه مربوط به همبندی اصلی بطور کامل ترسیم شود. از جمله مواردی که باید در طراح این بخش نقشه مورد توجه قرار داد ترسیم مسیرهای اتصال از سه ستون مختلف به شینه اصلی همبندی است که باید بر روی پلان اصلی ساختمان ترسیم شود ضمنا جزییات اتصال بین شینه اصلی همبندی با مواردی از قبیل شینه های ارت تابلوها، هادی های بیگانه، درب فلزی ساختمان و غیره در قسمت نقشه رایزر همبندی اصلی ساختمان ترسیم می شود.در این مجموعه سعی شده با جمع بندی تمامی منابع قابل استناد در بحث نقشه کشی تاسیسات برقی سوله ها و همچنین دستورالعمل های اجرایی در این زمینه یک مجموعه کامل و کاربردی جهت طراحی برق سوله ها ارائه شود.

ویدیو معرفی فصل 8

پشتیبانی علمی از این بسته در سایت Mohandesbartar.ir انجام می گیرید