انتخاب صفحه

آموزش جامع اصول طراحی و نقشه کشی خانه های هوشمند بر مبنای پروتکل KNX

AutoCAD و ETS5

بخش ها: 6
سطح: پیشرفته
مدرس: مهندس محسن انتظاری
کد فایل: hme1200

محسن انتظاری : استاد دانشگاه / مهندس طراح و ناظر سازمان نظام مهندسی ساختمان

تالیف گروهی ، پشتیبانی تلفنی

برنامه ریزی ، تدریس و بازبینی فیلم ها توسط گروهی از اساتید و دانشجویان انجام میشود تا خطاهای احتمالی را به حداقل برسانیم. همچنین در پاسخ به سوالات شما گروهی از متخصصین به شما کمک می کنند.

دانلود آنی/ ارسال سریع

لینک های دانلود بلافاصله پس از ثبت سفارش به پنل کاربری شما اضافه می شود و لینک دانلود به ایمیل شما هم ارسال میشود در صورت خرید پستی ارسال پستی به همراه کد رهگیری مرسوله در اولین ساعت اداری روز انجام می شود

بازگشت وجه در صورت نارضایتی

دوره ها در آموزش برتر به صورت گروهی مورد بازبینی قرار می گیرد. همچنین از کیفیت دوره های ارائه شده در آموزش برتر مطمئن هستیم در صورت نارضایتی وجه واریزی شما با احترام برگشت داده می شود.

تعداد مثال ها

تعداد دقیقه های آموزش

تعداد پشتیبانان

%

رضایت کاربران

شرح دوره

همانطور که اطلاع دارید در مبحث نوزدهم مقررات ملی ساختمان صراحتا جهت بهینه سازی مصرف انرژی استفاده از سیستم های کنترل هوشمند در ساختمان ها توصیه شده است. اما به کمک این سیستم علاوه بر صرفه جویی در مصرف انرژی آسایش و امنیت ساکنین ساختمان ها نیز افزایش خواهد یافت. از این رو اجرای تاسیسات برقی ساختمان ها به روش هوشمند بطور چشمگیری رو به افزایش است. هم اکنون شرکت های متعددی تجهیزات خانه های هوشمند را تحت پروتکل های مختلف ارایه می دهند که در این بین پروتکل KNX که بیش از 400 کمپانی عضو آن بیش از 7000 محصول را با این پروتکل تولید می کنند بیشترین ضریب نفوذ را در خانه های هوشمند ایران داراست. مهندسین ضمن آشنایی کلی با خانه های هوشمند بایستی دانش لازم جهت طراحی این سیستم ها و همچنین نقشه کشی و نقشه خوانی این نوع ساختمان ها را دارا باشند. جهت طراحی سیستم هوشمند خانگی از نرم افزار ETS5 و جهت نقشه کشی این سیستم ها مانند ساختمان های معمولی از نرم افزار اتوکد استفاده خواهیم کرد. در این فصل با مفهوم و هدف طراحی خانه ها بصورت هوشمند آشنا شده و با مزایا و امکانات خانه های هوشمند آشنا خواهیم شد.

◄ آشنایی با مفهوم خانه هوشمند
◄ بررسی اهداف طراحی خانه ها بصورت هوشمند
◄ مزایای خانه هوشمند نسبت به خانه های سنتی
◄ امکانات خانه هوشمند
◄ سناریو در خانه هوشمند

ویدیو معرفی فصل 1

شرح دوره

همانطور که اطلاع دارید در خانه های هوشمند از تجهیزات متنوعی استفاده می شود. بر اساس ملزومات طراح خانه هوشمند تولید کنندگان مختلف این تجهیزات را با امکانات متفاوتی تولید و عرضه می کنند. جهت آشنایی با این تجهیزات می توان به کاتالوگ های محصولات که در سایت سازندگان موجود است مراجعه نمود. ضمنا امکان بارگذاری لیست کاملی از این تجهیزات در نرم افزار ETS نیز وجود دارد که به کمک آن می توان اطلاعات مفیدی را در زمینه ارائه دهندگان تجهیزات و همچنین جزئیات عملکرد هر یک از آنها بدست آورد. معمولا تجهیزات مورد استفاده در خانه های هوشمند را بر اساس نوع استفاده به سه دسته ورودی ها، تجهیزات تابلویی و فعال سازها و همچنین خروجی ها تقسیم بندی می کنند. در این فصل سعی شده تا به بررسی مهمترین و پرکاربردترین تجهیزات مورد استفاده در خانه های هوشمند بپردازیم.

◄ بررسی کامل پروتکل KNX
◄ آشنایی با تجهیزات ورودی خانه های هوشمند
◄ آشنایی با فعال سازها و قطعات تابلویی در خانه های هوشمند
◄ آشنایی با تجهیزات خروجی خانه های هوشمند

ویدیو معرفی فصل 2

شرح دوره

جهت آگاهی از نحوه ارتباط بین تجهیزات خانه هوشمند بایستی نسبت به ساختارهای ارتباطی در این تجهیزات اطلاعات کافی را داشته باشیم. این ساختارها در حالت کلی به دو شکل با سیم و بی سیم در خانه های هوشمند شکل می گیرند. نوع ساختار ارتباطی مورد استفاده و قابلیت هایی که هر ساختار در اختیار ما قرار می دهد ارتباط مستقیمی با پروتکل مورد استفاده در خانه هوشمند دارد. در این فصل پس از معرفی انواع پروتکل ها به بررسی دقیق ساختارهای ارتباطی در پروتکل KNX خواهیم پرداخت.

◄ تعریف ساختارهای ارتباطی در سیستم خانه هوشمند
◄ بررسی انواع ساختارهای ارتباطی با سیم و بی سیم
◄ معر فی انواع پروتکل ها در سیستم خانه هوشمند
◄ بررسی خطوط انتقال داده باس و خطوط انتقال توان در پروتکل KNX
◄ بررسی کابل مورد استفاده جهت اجرای باس در پروتکل KNX
◄ بررسی انواع تپولوژی های باس

ویدیو معرفی فصل 3

شرح دوره

همانطور که اطلاع دارید جهت طراحی پروژه های خانه هوشمند بر اساس پروتکل KNX از نرم افزار ETS استفاده می شود. جهت دریافت آخرین نسخه های موجود این نرم افزار می توان به سایت شرکت KNX مراجعه کرده و ضمن دانلود نرم افزار با انواع لایسنس های موجود آشنا شد. نرم افزار ETS در نسخه های متعددی ارایه شده و هر یک قابلیت های متفاوت جهت طراحی پروژه های خانه هوشمند را دارند. قبل از شروع کار با این نرم افزار بایستی با منوهای مختلف در نرم افزار آشنا شده و با قابلیت هایی که هر یک از این بخش ها در اختیار ما قرار می دهد را بررسی کنیم.

◄ آشنایی با انواع مختلف نرم افزار های ETS5 و قابلیت های هر یک از آن ها
◄ آموزش نحوه عضویت در سایت KNX و چگونگی دانلود نرم افزار ETS5
◄ آموزش نحوه نصب رایگان نرم افزار و مقایسه لایسنس های مختلف
◄ آشنایی کامل با منوی Overview و نحوه ایجاد پروژه جدید
◄ آشنایی کامل با منوی BUS و نحوه ایجاد تنظیمات واسط ارتباطی
◄ آشنایی کامل با منوی Catalog و نحوه اضافه کردن دیتابیس محصولات به این بخش
◄ آشنایی کامل با منوی Setting جهت انجام تنطیمات مورد نیاز در نرم افزار

ویدیو معرفی فصل 4

شرح دوره

بطور کلی در هوشمندسازی ساختمان ها از المان های متعددی استفاده می گردد و هنگام طراحی سیستم هوشمند باید تک تک این المان ها را به نرم افزار ETS اضافه نمود. به محض اضافه کردن هر المان به نرم افزار بطور خودکار یک آدرس فیزیکی یا Individual Address به آن تعلق می گیرد. این آدرس اختصاصی کمک می کند تا سیستم KNX در ساختمان هوشمند آرایشی گسترده و به هم پیوسته داشته باشد و همچنین به کمک این آدرس منحصر به فرد امکان شناسایی المان ها، پروگرم کردن آن ها و همچنین خطایابی سیستم براحتی امکان پذیر خواهد بود. ضمنا هر یک از المان های خانه هوشمند می توانند عملکردهای متعددی داشته باشند که جهت عملکرد صحیح و مورد نظر از آدرس های گروهی یا گروپ آدرس ها استفاده می گردد. در این فصل سعی شده تا بطور کامل با این مفاهیم آشنا شویم.

◄ بررسی آدرس های فیزیکی (Individual Address) المان های خانه هوشمند
◄ نحوه پروگرم کردن المان های خانه هوشمند
◄ بررسی آدرس های گروهی (Group Address) و نحوه ایجاد آن ها

ویدیو معرفی فصل 5

شرح دوره

جهت آغاز به کار طراحی سیستم روشنایی هوشمند ابتدا باید طرح مورد نظر را در نرم افزار ETS5 با جزییات کامل از جمله نام ساختمان، طبقات، اتاق ها و همچنین محل قرار گرفتن تابلو برق هوشمند معرفی کنیم. سپس المان های مورد نیاز در پروژه را انتخاب و به پروژه اضافه خواهیم کرد که به این منظور می توان از کاتالوگ های آنلاینی که توسط سازنگان ارایه می شود و امکان بارگذاری در نرم افزار را دارد استفاده نمود. جهت تکمیل فرآیند طراحی بایستی تنطیمات مورد نظر بر روی عملکرد هر المان و همچنین ایجاد آدرس های گروهی بر اساس نیازمندی های پروژه ایجاد گردد. و درنهایت تک تک المان ها بر اساس برنامه طراحی شده پروگرم شوند. جهت اجرای صحیح پروژه توسط برقکاران بایستی نقشه برق هوشمند با جزییات کامل بر روی پلان معماری در نرم افزار اتوکد ترسیم گردد در این ترسیمات باید سیم کشی باس و سیم کشی قدرت به صورت تفکیک یافته ترسیم گردد و همچنین المان های تابلو برق در یک نقشه مجزا به همراه جزییات اتصالات ترسیم شود.

◄ وارد کردن کاتالوک های آنلاین المان ها به نرم افزار ETS5
◄ تعریف پروژه ساختمان هوشمند در نرم افزار ETS5 و وارد کردن بخش های مختلف ساختمان به آن
◄ انتخاب و وارد کردن المان های مورد نیاز به نرم افزار جهت اجرای سیستم روشنایی هوشمند
◄ انجام تنظیمات عملکرد المان ها در نرم افزار بر اساس سیستم روشنایی هوشمند مورد نظر
◄ ایجاد آدرس های گروهی بر اساس سیستم روشنایی هوشمند مورد نظر
◄ پروگرم کردن المان های هوشمند توسط کامپیوتر و ماژول واسط
◄ ترسیم نقشه روشنایی بر روی پلان معماری در نرم افزار AutoCAD
◄ ترسیم المانهای هوشمند تابلویی بر اساس تصویر ارایه شده هر المان توسط شرکت سازنده
◄ تکمیل سیم کشی باس و قدرت بر روی نقشه پلان روشنایی ساختمان
◄ ترسیم نقشه تابلو برق هوشمند در نرم افزار AutoCAD

ویدیو معرفی فصل 6

پشتیبانی علمی از این بسته در سایت Mohandesbartar.ir انجام می گیرید