انتخاب صفحه

آموزش جامع رزبری پای Raspberry pi به صورت پروژه محور

Original price was: 600,000 تومان.Current price is: 399,000 تومان.افزودن به سبد خرید

بخش ها: 8
سطح: پیشرفته
مدرس: مهندس علی خادمان
کد فایل: RAK2400
مدت زمان: 6 ساعت 30 دقیقه

علی خادمان : استاد دانشگاه / مهندس طراح سیستم های الکترونیکی / عضو نظام مهندسی ساختمان

تالیف گروهی ، پشتیبانی تلفنی

برنامه ریزی ، تدریس و بازبینی فیلم ها توسط گروهی از اساتید و دانشجویان انجام میشود تا خطاهای احتمالی را به حداقل برسانیم. همچنین در پاسخ به سوالات شما گروهی از متخصصین به شما کمک می کنند.

دانلود آنی/ ارسال سریع

لینک های دانلود بلافاصله پس از ثبت سفارش به پنل کاربری شما اضافه می شود و لینک دانلود به ایمیل شما هم ارسال میشود در صورت خرید پستی ارسال پستی به همراه کد رهگیری مرسوله در اولین ساعت اداری روز انجام می شود

بازگشت وجه در صورت نارضایتی

دوره ها در آموزش برتر به صورت گروهی مورد بازبینی قرار می گیرد. همچنین از کیفیت دوره های ارائه شده در آموزش برتر مطمئن هستیم در صورت نارضایتی وجه واریزی شما با احترام برگشت داده می شود.

رزبری پای (Raspberry Pi) رایانه ای که ابعادش به کوچکی یک کارت بانکی است و توسط بنیاد رزبری پای در انگلستان طراحی و توسعه داده شده است. در اصل رزبری پای برای تدریس برنامه نویسی به دانش‌آموزان ساخته شد اما در سال‌های بعد از ورود آن به بازار، مهندسان و کارشناسان پتانسیل واقعی این رایانه تک بردی را کشف کردند و در حال حاضر رزبری پای یکی از محبوب‌ترین آیتم‌های فناوری در جهان می‌باشد.
این برد الکترونیکی تمام قابلیت های یک رایانه واقعی را دارد و می‌توان از آن در سیستم های روباتیک، اتوماسیون، اینترنت اشیاء و… استفاده کرد. این رایانه قادر است با سیستم عامل‌های مختلفی راه اندازی شود. سیستم عامل اولیه‌ای که با آن عرضه شد توزیع لینوکس دبیان بود ولی نسخه‌هایی از اندروید و سایر سیستم عامل ها برای آن تهیه شده است. در این برد امکانات یک کامپیوتر و هم یک میکروکنترلر به طور یکجا وجود دارد.
دو نوع زبان برنامه‌نویسی وجود دارد که به‌طور پیش‌فرض رزبری پای از آن پشتیبانی می‌کند و آنها زبان های اسکرچ و پایتون هستند. اسکرچ از دستورات مبتنی بر قطعه استفاده می‌کند که می‌توانند بدون نگرانی از خطاهای نحوی در کنار هم قرار گیرند و می توان به آن صداها، تصاویر گرافیکی و انیمیشن‌ها را اضافه کرد. زبان بعدی پایتون یک زبان برنامه‌نویسی همه منظوره، سطح بالا، شیءگرا و مفسر و در آن دستورات خط به خط خوانده و اجرا می‌شوند.
رزبری پای دارای یک حافظه microSD به عنوان هارد دیسک، یک پردازنده پرقدرت ARM و ظرفیت رم آن حداقل512 MB می باشد. این ویژگی های سخت افزاری باعث شده تا به راحتی بتوان سیستم عامل های مختلف را بر روی رزبری پای نصب و اجرا کرد.
شما می‌توانید از رزبری پای برای کارهای مختلف استفاده کنید، برای مثال:
• به فرزندانتان برنامه نویسی یاد بدهید یا خودتان یاد بگیرید.
• به عنوان کامپیوتر رومیزی از آن استفاده کنید.
• کنسول بازی یکپارچه خود را درست کنید.
• دوربین مدار بسته خود را با رزبری پای بسازید.
• انواع ربات ها را براحتی بسازید.
• در سیستم های پردازش صوت و تصویر از آن استفاده کنید.
• دستگاهها و وسایل خود را از راه دور کنترل کنید.
رزبری پای 3 در مقایسه با نسخه 2 آن توان پردازشی بسیار بالاتر داشته و قدرت پردازنده گرافیکی آن نیز تا حد زیادی افزایش یافته است.
ویژگی های سخت افزاری رزبری پای 3
• آی سی مجتمع BCM2836
• پردازنده قدرتمند ARM Cortex با چهار هسته 1.2GHz 64bit
• پردازنده گرافیکی دو هسته ای 400MHz
• حافظه RAM 1GB
• چهار عدد پورت USB
• پورت شبکه LAN
• پورت شبکه Wi-Fi
• Bluetooth
• خروجی HDMI و Composite (AV) برای تصویر
• خروجی صدای استریو
• داری پورتهای SPI, I2C, UART
• دارای 17 پین ورودی و خروجی دیجیتال

تعداد مثال ها

تعداد دقیقه های آموزش

تعداد پشتیبانان

%

رضایت کاربران

آشنایی با برد رزبری پای (Raspberry pi) و آموزش راه اندازی آن

◄ معرفی و آشنایی با قسمت‌های مختلف برد رزبری پای
◄ بررسی پین‌های موجود بر روی برد رزبری پای
◄ آشنایی با سیستم‌عامل‌های قابل‌نصب بر روی برد رزبری پای
◄ نصب سیستم‌عامل رزبین و آشنایی با ابزار و نرم‌افزارهای موجود در آن
◄ آشنایی با محیط ترمینال و زبان پایتون در برد رزبری پای

شرح دوره

رزبری پای (Raspberry Pi) یک رایانه تک برد در اندازه یک کارت اعتباری است که تمام قابلیت های یک رایانه واقعی را دارد و می‌توان از آن در سیستم های روباتیک، اتوماسیون، اینترنت اشیاء و… استفاده کرد. این رایانه قادر است با سیستم عامل‌های مختلفی راه اندازی شود. سیستم عامل اولیه‌ای که با آن عرضه شد توزیع لینوکس دبیان بود ولی نسخه‌هایی از اندروید و سایر سیستم عامل ها برای آن تهیه شده است.
در این آموزش قصد داریم با برد رزبری پای آشنا شویم و نحوه راه اندازی آن را بررسی کنیم.
در گام نخست به معرفی برد رزبری پای می پردازیم و با قسمت های مختلف سخت افزاری آن آشنا شده و پین های موجود بر روی برد رزبری پای را بررسی می کنیم. در ادامه با انواع سیستم عامل های مختلفی که قادر به نصب بر روی برد رزبری پای هستند آشنا می شویم و آنها را بررسی می نماییم. در این آموزش ما از سیستم عامل رزبین استفاده می‌کنیم و به نحوه نصب این سیستم عامل روی SD کارت می پردازیم. برای نصب Image این سیستم عامل شما به یک کامپیوتر دیگر که دارای SD کارت ریدر باشد نیاز دارید. ابزار و نرم افزارهایی که در این سیستم عامل موجود هستند را بررسی می کنیم و در نهایت با محیط ترمینال سیستم عامل رزبین آشنا شده و کدهای قابل استفاده در آن را بررسی می کنیم. در ادامه آموزش به پیکربندی رزبری پای (raspberry pi configuration) پرداخته و قسمت‌های مختلف محیط پیکربندی رزبری پای را بررسی می‌کنیم و در انتها نرم‌افزار پایتون را باز می‌کنیم و با نحوه برنامه‌نویسی در آن آشنا شده و همچنین اجرای دستورات مختلف را بررسی می‌کنیم.

ویدیو  معرفی بخش اول

کار باGPIO در حالت ورودی و خروجی در برد رزبری پای (Raspberry pi)

◄ بررسی پین های موجود در کانکتور GPIO رزبری پای
◄ نحوه برنامه نویسی و ارتباط با این کانکتور در رزبری پای
◄ انجام پروژه تشخیص فاصله و حرکت با برد رزبری پای

شرح دوره

یکی از ویژگی های مهم رزبری پای وجود کانکتور GPIO بر روی آن می باشد که امکان دسترسی به سخت افزارهای خارجی را فراهم می کند. ما با استفاده از این کانکتور قادر خواهیم بود با انواع سنسورها و ماژول های مختلف ارتباط برقرار کرده و پردازش های مختلفی را انجام دهیم. همچنین برای ارتباط با این کانکتور انواع مختلفی کتابخانه وجود دارد که میتوان بسته به نیاز جهت انجام پروژه های مختلف از آنها استفاده کرد. در این آموزش قصد داریم کار با کانکتورGPIO رزبری پای را در حالت ورودی و خروجی بررسی کنیم. ابتدا به بررسی پین های موجود در کانکتور GPIO رزبری پای پرداخته و سپس با نحوه برنامه نویسی و ارتباط با این کانکتور از طریق نرم افزار پایتون آشنا می شویم و در نهایت پروژه تشخیص فاصله و حرکت را با این برد پیاده سازی می کنیم.

ویدیو معرفی بخش دوم

راه اندازی دوربین مخصوص رزبری پای (Raspberry pi)

◄ بررسی دوربین مخصوص رزبری پای
◄ پیکربندی و راه اندازی دوربین مخصوص رزبری پای
◄ نحوه برنامه نویسی و ارتباط با این دوربین در رزبری پای
◄ انجام پروژه دوربین عکاسی و فیلمبرداری با برد رزبری پای

شرح دوره

یکی از ویژگی های مهم برد رزبری پای وجود پورت Camera Serial Interface می باشد که قابلیت انتقال نرخ بسیار بالایی از داده ها را دارد و امکان دسترسی به ماژول دوربین Pi Camera را فراهم می کند. این دوربین که در انواع مختلفی تولید شده توانایی تصویر برداری با وضوح بالا و ضبط ویدیو با کیفیت مطلوب را دارد. ما می توانیم این ماژول از طریق کابل ریبون 15 پین به رزبری پای متصل کنیم و می تواند از رابط سریال دوربین که مختص اتصال دوربین ها ساخته شده استفاده کند .به این دوربین می توان چراغ دوربین رزبری پای برای عکس برداری در شب و شرایطی که نور محیط کافی نیست متصل کرد. این چراغ ها که به فتوسل نیز مجهز هستند و در شب بصورت خودکار روشن می شوند برای دوربین های رزبری پای که دید در شب نیستند خیلی کاربردی است. در این آموزش قصد داریم کار با دوربین مخصوص رزبری پای را بررسی کنیم. ابتدا به بررسی دوربین مخصوص رزبری پای پرداخته و سپس نحوه اتصال به برد رزبری پای و همچنین پیکربندی آن را بررسی می کنیم. در ادامه با نحوه برنامه نویسی در پایتون برای ارتباط با این دوربین آشنا شده و پروژه دوربین عکاسی و فیلمبرداری را پیاده سازی می کنیم.

ویدیو معرفی بخش سوم

راه اندازی LCD کاراکتری و Keypad ماتریسی توسط برد رزبری پای (Raspberry pi)

◄ بررسی LCD کاراکتری و Keypad ماتریسی
◄ راه اندازی LCD کاراکتری و keypad ماتریسی با برد رزبری پای
◄ نحوه برنامه نویسی و ارتباط با LCD کاراکتری و Keypad ماتریسی در رزبری پای
◄ پروژه ساخت قفل رمز دیجیتالی با برد رزبری پای

شرح دوره

یکی از ویژگی های مهم برد رزبری پای اتصال به قطعات الکترونیکی، سنسورها و ماژول های مختلف از طریق کانکتور GPIO می باشد. در مدارات میکروکنترلری و همچنین سیستم های تعبیه شده معمولا نیاز به ابزاری دارید که یک سری اطلاعات را به نمایش در بیاورند و از این طریق اطلاعاتی را به کاربران خود بدهند. LCD ها ابزاری برای نمایش اطلاعاتی هستند که شامل حروف، اعداد و همچنین برخی کاراکترهای گرافیکی می شود. اگر اطلاعاتی که قرار است به کاربر نمایش دهیم یک متن باشد از LCD کاراکتری استفاده می نماییم. در بعضی مدارات برای وارد کردن اطلاعات توسط کاربر نیازمند ورودی های خاصی هستیم که بتوان حروف، اعداد و همچنین برخی کاراکترها را به سیستم وارد کرد. بدلیل وجود محدودیت در پایه های پردازنده از Keypad ماتریسی استفاده می شود که با توجه به نیاز سیستم انواع مختلفی دارد. در این آموزش قصد داریم کار با LCD کاراکتری و Keypad ماتریسی را توسط برد رزبری پای بررسی کنیم. ابتدا به بررسی LCD کاراکتری و Keypad ماتریسی پرداخته و سپس نحوه اتصال به برد رزبری پای و همچنین راه اندازی آنها را بررسی می کنیم. در ادامه با نحوه برنامه نویسی در پایتون برای ارتباط با این قطعات آشنا شده و پروژه ساخت قفل رمز دیجیتالی با برد رزبری پای را پیاده سازی می کنیم.

ویدیو معرفی بخش چهارم

راه اندازی پروتکل Uart در برد رزبری پای (Raspberry pi)

◄ آشنایی با پورت سریال
◄ بررسی پین‌های Uart موجود بر روی برد رزبری پای
◄ فعال سازی و پیکربندی پورت Uart در برد رزبری پای
◄ نحوه برنامه نویسی و ارتباط با سایر دستگاهها از طریق پورت Uart در برد رزبری پای
◄ پروژه ارتباط با ماژول GPS از طریق پورت Uart در برد رزبری پای

شرح دوره

یکی از ویژگی های مهم برد رزبری پای اتصال به دستگاهها و ماژول های مختلف از طریق کانکتور GPIO می باشد. از پروتکل هایی که از طریق کانکتور GPIO قابل پیاده سازی می باشد پروتکل Uart است. Uart یک رابط انتقال داده سریال است که مشخصات آن از جمله نرخ ارتباط داده، بیت های توقف و … قابلیت تنظیم دارند همچنین دو خط ارسال و دریافت جداگانه دارد که به همین دلیل دوطرفه کامل است. از مزایای ارتباط Uart استفاده از فقط دو سیم، نبودن سیگنال کلاک و وجود بیت توازن برای بررسی خطا می باشد. از UART در بسیاری از پروژه های الکترونیکی جهت اتصال ماژول های GPS، GSM و RFID به رزبری پای استفاده می شود.
در این آموزش قصد داریم کار با پروتکل Uart در برد رزبری پای را بررسی کنیم.
ابتدا آشنایی مختصری با پورت سریال پیدا کرده و به بررسی پین های Uart موجود در برد رزبری پای می پردازیم سپس با نحوه فعال سازی و پیکربندی این پورت آشنا می شویم. در ادامه با نحوه برنامه نویسی و ارتباط با سایر دستگاهها از طریق پورت Uart در برد رزبری پای پرداخته و در نهایت پروژه ارتباط با ماژول GPS از طریق پورت Uart را انجام می دهیم.

ویدیو معرفی بخش پنجم

راه اندازی واحد PWM در برد رزبری پای (Raspberry pi)

◄ -آشنایی با PWM و کاربرد آن
◄ -بررسی پین‌ PWM موجود بر روی برد رزبری پای
◄ -نحوه برنامه نویسی و ارتباط با سایر دستگاهها از طریق پین PWM در برد رزبری پای
◄ -پروژه ارتباط با ماژول L298 و کنترل موتور DC با برد رزبری پای

شرح دوره

یکی از ویژگی های مهم برد رزبری پای اتصال به دستگاهها و ماژول های مختلف از طریق کانکتور GPIO می باشد. در بسياري از موارد، ما نياز به كنترل ولتاژ بر روي پايه‌هاي خروجي رزبری پای را داريم مثلا اگر بخواهيم سرعت موتور الکتریکی را كنترل كنيم بايد ولتاژي كه بر روي موتور اعمال مي‌شود را كنترل كرد. برای این کار می توان از روش PWM استفاده کرد. از قابلیت های خوب بر روی کانکتور GPIO رزبری پای وجود پین PWM می باشد. PWM مخفف Pulse Width Modulation و به معناي مدولاسيون پهناي پالس است. تکنیک PWM تكنيكي است كه با استفاده از آن مي توان سيگنال هاي ديجيتال را به آنالوگ تبديل كرد.
در این آموزش قصد داریم کار با واحد PWM در برد رزبری پای را بررسی کنیم.
ابتدا آشنایی مختصری با PWM پیدا کرده و به بررسی پین PWM موجود در برد رزبری پای می پردازیم سپس با نحوه برنامه نویسی و ارتباط با سایر دستگاهها از طریق پین PWM در برد رزبری پای پرداخته و در نهایت پروژه ارتباط با ماژول L298 و کنترل موتور DC با برد رزبری پای را انجام می دهیم.

ویدیو معرفی بخش ششم

راه اندازی پروتکل SPI در برد رزبری پای (Raspberry pi)

◄ آشنایی با پروتکل SPI
◄ بررسی پین‌های SPI موجود بر روی برد رزبری پای
◄ فعال سازی و پیکربندی پورت SPI در برد رزبری پای
◄ نحوه برنامه نویسی و ارتباط با سایر دستگاهها از طریق پورت SPI در برد رزبری پای
◄ پروژه ارتباط با سنسور شتاب سنج ADXL345 با برد رزبری پای

شرح دوره

یکی از ویژگی های مهم برد رزبری پای اتصال به دستگاه ها و ماژول های مختلف از طریق کانکتور GPIO می باشد. از پروتکل هایی که از طریق کانکتور GPIO رزبری پای قابل پیاده سازی می باشد پروتکل SPI است. از این پروتکل برای ارتباط رزبری پای با وسایل جانبی دیگری نظیر حافظه ها، سنسورها و غیره استفاده می شود. SPI یک پروتکل ارتباطی سریال سنکرون با سرعت بالا است. ارتباط از طریق پروتکل SPI نیازمند دو سیم دیتا، یک سیم کلاک و یک سیم انتخاب تراشه می باشد. در این پروتکل رزبری پای بصورت Master و سایر تجهیزات به صورت Slave عمل می کنند. از مزیت های این پروتکل ارسال داده همزمان، ارسال ابتدای MSB یا LSB، انتقال داده ها بدون وقفه و غیره می باشد.
در این آموزش قصد داریم کار با پروتکل SPI در برد رزبری پای را بررسی کنیم.
ابتدا آشنایی مختصری با پروتکل SPI پیدا کرده و به بررسی پین های SPI موجود در برد رزبری پای می پردازیم سپس با نحوه فعال سازی و پیکربندی این پورت آشنا می شویم. در ادامه با نحوه برنامه نویسی و ارتباط با سایر دستگاه ها از طریق پورت SPI در برد رزبری پای پرداخته و در نهایت پروژه ارتباط با سنسور شتاب سنج ADXL345 با برد رزبری پای را انجام می دهیم.

ویدیو معرفی بخش هفتم

راه اندازی پروتکل I2C در برد رزبری پای و دریافت آنالوگ اطلاعات (Raspberry pi)

◄ آشنایی با پروتکل I2C
◄ بررسی پین‌های I2C موجود بر روی برد رزبری پای
◄ فعال سازی و پیکربندی پورت I2C در برد رزبری پای
◄ نحوه برنامه نویسی و ارتباط با سایر دستگاهها از طریق پورت I2C در برد رزبری پای
◄ پروژه ارتباط با ماژول مبدل آنالوگ به دیجیتال ADS1110 و اندازه گیری مقدار ولتاژ آنالوگ با برد رزبری پای

شرح دوره

یکی از ویژگی های مهم برد رزبری پای اتصال به دستگاهها و ماژول های مختلف از طریق کانکتور GPIO می باشد. از پروتکل هایی که از طریق کانکتور GPIO رزبری پای قابل پیاده سازی می باشد پروتکل I2C است. از این پروتکل برای ارتباط رزبری پای با وسایل جانبی دیگری نظیر حافظه ها، سنسورها و غیره استفاده می شود. I2Cیک پروتکل ارتباطی سریال یک طرفه است که به صورت سنکرون اطلاعات را ارسال می کند و نیازمند کلاک می باشد. ارتباط از طریق پروتکل I2C فقط به دو سیم دیتا و کلاک نیاز دارد. در این پروتکل رزبری پای بصورت Master و سایر تجهیزات به صورت Slave عمل می کنند. از مزیت های این پروتکل انعطاف پذیری و سرعت نسبتاً مناسب، قابلیت پشتیبانی از مدهای عملکرد Master و Slave، امنیت در برابر نویز و غیره می باشد.
در این آموزش قصد داریم کار با پروتکل I2C در برد رزبری پای و همچنین دریافت آنالوگ اطلاعات را بررسی کنیم.
ابتدا آشنایی مختصری با پورت I2C پیدا کرده و به بررسی پین های I2C موجود در برد رزبری پای می پردازیم سپس با نحوه فعال سازی و پیکربندی این پورت آشنا می شویم. در ادامه با نحوه برنامه نویسی و ارتباط با سایر دستگاهها از طریق پورت I2C در برد رزبری پای پرداخته و در نهایت پروژه ارتباط با ماژول مبدل آنالوگ به دیجیتال ADS1110 که یک ماژول ADC می باشد و همچنین اندازه گیری مقدار ولتاژ آنالوگ با برد رزبری پای را انجام می دهیم.

ویدیو معرفی بخش 8

پشتیبانی علمی از این بسته در سایت Mohandesbartar.ir انجام می گیرید