انتخاب صفحه

آموزش جامع نقشه کشی تاسیسات برقی ساختمان های اداری با AutoCAD

بخش ها: 14
سطح: پیشرفته
مدرس: مهندس محسن انتظاری
کد فایل: EME
مدت زمان: 8 ساعت 24 دقیقه

محسن انتظاری : استاد دانشگاه / مهندس طراح نظام مهندسی ساختمان

تالیف گروهی ، پشتیبانی تلفنی

برنامه ریزی ، تدریس و بازبینی فیلم ها توسط گروهی از اساتید و دانشجویان انجام میشود تا خطاهای احتمالی را به حداقل برسانیم. همچنین در پاسخ به سوالات شما گروهی از متخصصین به شما کمک می کنند.

دانلود آنی/ ارسال سریع

لینک های دانلود بلافاصله پس از ثبت سفارش به پنل کاربری شما اضافه می شود و لینک دانلود به ایمیل شما هم ارسال میشود در صورت خرید پستی ارسال پستی به همراه کد رهگیری مرسوله در اولین ساعت اداری روز انجام می شود

بازگشت وجه در صورت نارضایتی

دوره ها در آموزش برتر به صورت گروهی مورد بازبینی قرار می گیرد. همچنین از کیفیت دوره های ارائه شده در آموزش برتر مطمئن هستیم در صورت نارضایتی وجه واریزی شما با احترام برگشت داده می شود.

تعداد مثال ها

تعداد دقیقه های آموزش

تعداد پشتیبانان

%

رضایت کاربران

آموزش ترسیم با AutoCAD (نقشه کشی برق ساختمان اداری)

◄ آشنایی با قابلیت های نرم افزار AutoCAD
◄ آشنایی با گزینه های بخش Status bar و نحوه صحیح تنظیم این گزینه ها
◄ آشنایی با گزینه های ترسیم در نرم افزار بصورت کامل
◄ آشنایی با روش های ایجاد لایه ها در نرم افزار و اجرای چند مثال به روش لایه گذاری
◄ آموزش روشهای نوشتن با زبان فارسی در Autocad و رفع مشکل برعکس شدن حروف هنگام پرینت
◄ آموزش نحوه تبدیل نقشه های ایجاد شده به فرمت PDF و نحوه پرینت گرفتن نقشه ها

شرح دوره

امروزه در عرصه کار حرفه‌ای، نقشه‌کشی به صورت دستی کاملا بی‌معنا و غیرحرفه‌ای است. بنابراین تمامی مباحث آموزشی دوره «نقشه کشی برق ساختمان با AutoCAD» مبتنی بر پرکاربردترین نرم‌افزار نقشه‌کشی، یعنی نرم‌افزار AutoCAD است. در این ویدیو نکات کلیدی ترسیم نقشه‌ها به صورت کامپیوتری را فرا خواهید گرفت. همچنین دانش‌پژوهانی که حتی برای چندین سال با این نرم‌افزار کار نکرده‌اند بعد از مدت کوتاهی به تسلط خوبی دست پیدا می‌کنند. در این آموزش با گزینه های مختلف ترسیم در نرم افزار اتوکد آشنا خواهیم شد و با تسلط در تنظیمات بخش status bar بسیار راحت و حرفه ای شروع به ترسیم نقشه خواهید کرد. ضمنا با توجه به اینکه استفاده از فونت فارسی در اتوکد مشکل است و عملا غیر ممکن است ترفندهایی جهت حل مشکل فونت فارسی در اتوکد ارایه می شود تا براحتی بتوان جداول راهنما را در این نرم افزار به زبان فارسی تایپ کرد. در نهایت روش خروجی گرفتن از نرم افزار آموزش داده می شود و خواهید دید که چگونه باید نقشه های آماده شده را به فرمت PDF تبدیل و یا مستقیما پرینت بگیریم.

ویدیو معرفی فصل 1

◄ بررسی تفاوت پلان های مورد نیاز در ساختمان های اداری نسبت به سایر ساختمان ها
◄ بررسی فریم مناسب نقشه و صفحه مربوط به فهرست و توضیحات نقشه
◄ آشنایی با المان های مورد استفاده در نقشه کشی برق ساختمان های اداری
◄ آشنایی با نحوه صحیح فهرست نویسی و شماره گذاری صفحات نقشه
◄ آماده سازی صفحات مورد نیاز جهت نقشه کشی کامل یک نمونه ساختمان اداری

شرح دوره

قطعا در نقشه کشی تاسیسات ساختمان های اداری نسبت به سایر ساختمان ها تفاوت های متعددی وجود دارد. این تفاوت ها هم در زمینه نوع پلان های طراحی شده و هم در زمینه تجهیزات مورد استفاده بسیار پررنگ است. در ساختمان های اداری ترسیم پلان هایی از جمله پریزهای برق اضطراری، روشنایی اضطراری، شبکه های کامپیوتری، سیستم اعلام سرقت، سیستم دوربین مدار بسته و سیستم صوتی مرسوم می باشد در حالی که ترسیم بیشتر این پلان ها در سایر ساختمان ها وجود ندارد. بنابراین جهت طراحی صحیح تاسیسات برقی ساختمان های اداری در گام نخست بایستی نسبت به کلیه پلان های برقی مورد نیاز شناخت کافی وجود داشته باشد و همچنین با المان های مورد استفاده در طراحی تاسیسات برق این گونه ساختمان ها آشنا شویم. در این مجموعه سعی شده با جمع بندی تمامی منابع قابل استناد در بحث نقشه کشی تاسیسات برقی ساختمان های اداری و همچنین دستورالعمل های اجرایی در این زمینه یک مجموعه کامل و کاربردی جهت طراحی برق ساختمان های اداری ارائه شود.

ویدیو معرفی فصل 2

◄ بررسی چراغ های مناسب جهت طراحی روشنایی بخش های مختلف ساختمان اداری
◄ نقشه کشی روشنایی و مدار بندی بخش های مرتفع ساختمان اداری
◄ نقشه کشی روشنایی و مدار بندی بخش نیم طبقه ساختمان اداری
◄ نقشه کشی روشنایی اضطراری بخش های مختلف ساختمان اداری

شرح دوره

با توجه به حساسیت کار در ساختمان های اداری وجود سیستم روشنایی اضطراری در تمامی بخش های آن الزامی است. می توان جهت تامین این روشنایی از چراغ های دیواری شارژی که مستقیما توسط یک مدار به تابلو توزیع برق متصل هستند استفاده نمود. ضمنا جهت تامین روشنایی بخش های مختلف ساختمان بایستی از چراغ های مناسب جهت تامین شدت روشنایی مورد نیاز استفاده نمود. ضمنا مداربندی چراغ ها باید به شکلی انجام شود که روشنایی بخش های اصلی ساختمان حداقل از دو مدار مختلف تغذیه شود تا در صورت قطع یک مدار کل روشنایی آن بخش قطع نگردد.
در این مجموعه سعی شده با جمع بندی تمامی منابع قابل استناد در بحث نقشه کشی تاسیسات برقی ساختمان های اداری و همچنین دستورالعمل های اجرایی در این زمینه یک مجموعه کامل و کاربردی جهت طراحی برق ساختمان های اداری ارائه شود.

ویدیو معرفی فصل 3

◄ جانمایی جعبه های انشعاب کف خواب برای هر یک از میزهای اداری
◄ طراحی نقشه پریزهای برق طبقه همکف و مشخص کردن مدارات مربوطه
◄ طراحی نقشه پریزهای برق نیم طبقه و مشخص کردن مدارات مربوطه
◄ جانمایی محل قرارگیری کنتور برق، تابلوهای برق و سیستم ارت در نقشه

شرح دوره

جهت برق رسانی به میزهای اداری می توان از جعبه اشعاب کف خواب شامل یک عدد سوکت برق UPS ، یک عدد پریز برق عادی، یک عدد سوکت تلفن و یک عدد سوکت شبکه استفاده کرد. به این ترتیب تمامی خطوط مورد نیاز یک میز بصورت متمرکز بر روی این جعبه انشعاب قرار خواهد گرفت. علاوه بر برق رسانی به میزهای اداری در نقشه کشی پلان پریزهای برق بایستی دقت لازم در جانمایی پریزهای برق برای دستگاه های همچون دستگاه ATM و آب سردکن انجام شود. ضمنا معمولا در نقشه های برق جانمایی محل قرار گیری کنتور برق، تابلو های برق و همچنین سیستم ارت در پلان پریزهای برق انجام می شود.
در این مجموعه سعی شده با جمع بندی تمامی منابع قابل استناد در بحث نقشه کشی تاسیسات برقی ساختمان های اداری و همچنین دستورالعمل های اجرایی در این زمینه یک مجموعه کامل و کاربردی جهت طراحی برق ساختمان های اداری ارائه شود.

ویدیو معرفی فصل 4

◄ مشخص کردن تعداد مورد نیاز منابع تغذیه اضطراری(UPS)
◄ مشخص کردن ظرفیت هر یک از منابع تغذیه اضطراری
◄ جانمایی محل قرار گیری منابع تغذیه اضطراری
◄ جانمایی پریزهای برق اضطراری سیستم های کامپیوتری
◄ جانمایی پریزهای برق اضطراری برای سایر تجهیزات و اتاق ها
◄ مداربندی پریزهای برق اضطراری

شرح دوره

در ساختمان های اداری با توجه به حساسیت کار قطعا وجود سیستم برق اضطراری یا یو پی اس الزامی است ضمنا تغذیه دستگاه هایی از جمله سیستم های کامپیوتر، سیستم دوربین مدار بسته، سیستم امنیتی و دستگاه ATM بایستی درصورت قطع برق از طریق سیستم برق اضطراری تامین گردد. معمولا در کنار پریزهای برق معمولی در محل هایی که این دستگاه ها قرار گرفته اند از پریزهای برق اضطراری نیز استفاده می گردد و نقشه این پریزها در یک پلان مستقل ارایه می شود. ضمنا بایستی تعداد و ظرفیت یو پی اس های مورد استفاده و همچنین جانمایی هر یک از آن ها بر روی نقشه مشخص شود. در این مجموعه سعی شده با جمع بندی تمامی منابع قابل استناد در بحث نقشه کشی تاسیسات برقی ساختمان های اداری و همچنین دستورالعمل های اجرایی در این زمینه یک مجموعه کامل و کاربردی جهت طراحی برق ساختمان های اداری ارائه شود.

ویدیو معرفی فصل 5

◄ مشخص کردن محل استقرار و ابعاد رک سیستم شبکه های کامپیوتری
◄ انتخاب کابل ها و سوکت های مناسب جهت اجرای سیستم شبکه های کامپیوتری
◄ جانمایی محل سوکت ها بر روی پلان معماری طبقه همکف و نیم طبقه
◄ آدرس دهی سوکت ها بر روی پلان

شرح دوره

همانطور که اطلاع دارید در تمامی ساختمان های اداری وجود سیستم کابل شبکه و کامپیوتر الزامی است. به این منظور در نقشه های برقی که جهت این گونه ساختمان ها ارایه می شود بایستی در این بخش نقشه موارد مورد نیاز ترسیم گردد. از جمله این موارد انتخاب نوع سیستم شبکه، مشخص کردن محل قرار گیری رک، درج مشخصات فیزیکی رک بر روی نقشه، انتخاب نوع سوکت های شبکه، انتخاب نوع کابل های شبکه و آدرس دهی سوکت ها می باشد. در این مجموعه سعی شده با جمع بندی تمامی منابع قابل استناد در بحث نقشه کشی تاسیسات برقی ساختمان های اداری و همچنین دستورالعمل های اجرایی در این زمینه یک مجموعه کامل و کاربردی جهت طراحی برق ساختمان های اداری ارائه شود.

ویدیو معرفی فصل 6

◄ آشنایی با المان های نقشه کشی سیستم تلفن سانترال
◄ جانمایی پریزهای تلفن در پلان معماری همکف و نیم طبقه
◄ جانمایی جعبه اصلی تلفن و دستگاه تلفن سانترال بر روی نقشه
◄ آدرس دهی پریزهای تلفن و جعبه تلفن بر روی نقشه

شرح دوره

همانطور که اطلاع دارید در ساختمان های اداری به دلیل تعدد تعداد کاربران تلفن و محدودیت خطوط از سیستم تلفن سانترال استفاده می شود. در خصوص نقشه کشی سیستم تلفن سانترال نکاتی از قبیل جانمایی دستگاه سانترال و جعبه اصلی تلفن و همچنین آدرس دهی صحیح پریزهای تلفن و سایر بخش ها دارای اهمیت است. ضمنا پریزهای تلفن در میزهای اداری همانند پریزهای برق و شبکه در جعبه های کف خواب تعبیه شده در هر میز قرار خواهند گرفت. در این مجموعه سعی شده با جمع بندی تمامی منابع قابل استناد در بحث نقشه کشی تاسیسات برقی ساختمان های اداری و همچنین دستورالعمل های اجرایی در این زمینه یک مجموعه کامل و کاربردی جهت طراحی برق ساختمان های اداری ارائه شود.

ویدیو معرفی فصل 7

◄ آشنایی با المان های طراحی سیستم دوربین مدار بسته
◄ انتخاب نوع دوربین ها برای نصب در دیوارها، سقف ها و فضای بیرونی
◄ جانمایی دوربین ها در پلان معماری طبقه همکف و نیم طبقه
◄ جانمایی مانیتور و کنترولر دوربین ها در پلان معماری
◄ آدرس دهی خطوط مربوط به تغذیه و تصویر دوربین ها
◄ ترسیم رایزر دیاگرام دوربین های مدار بسته

شرح دوره

جهت ترسیم پلان سیستم دوربین مدار بسته در گام نخست باید نوع سیستم دوربین مدار بسته مشخص شود. معمولا جهت اجرای این سیستم از دوربین های آنالوگ و یا IP Base تحت شبکه استفاده می شود. همچنین انتخاب نوع دوربین ها در فضاهای مختلف ساختمان از جهت قابلیت دید در شب، قابلیت زوم، قابلیت گردش جهت دوربین و … بسیار حائز اهمیت است. ضمنا پس از تکمیل ترسیم این پلان بایستی رایزر دیاگرام سیستم دوربین مدار بسته متناسب با نوع تجهیزات مورد استفاده و نوع اتصالات بین آن ها ترسیم گردد. در این مجموعه سعی شده با جمع بندی تمامی منابع قابل استناد در بحث نقشه کشی تاسیسات برقی ساختمان های اداری و همچنین دستورالعمل های اجرایی در این زمینه یک مجموعه کامل و کاربردی جهت طراحی برق ساختمان های اداری ارائه شود.

ویدیو معرفی فصل 8

◄ آشنایی با المان های طراحی سیستم اعلام سرقت
◄ جانمایی چشمی های اعلام سرقت در پلان معماری همکف و نیم طبقه
◄ جانمایی شستی های تمپر در میزهای اداری
◄ جانمایی آژیرهای اعلام سرقت در فضای داخلی و خارجی ساختمان
◄ جانمایی لرزه سنج بر روی گاوصندوق
◄ آشنایی با نحوه زون بندی و تکمیل مدارات المان ها بر روی نقشه

شرح دوره

یکی از مهمترین بخش های نقشه برق ساختمان های اداری، ترسیم پلان سیستم امنیتی یا اعلام سرقت است. در طراحی این بخش از نقشه لز وما طراح نقشه بایستی با نحوه عملکرد این سیستم ها آشنا بوده و بدرستی از المان های مناسب جهت تکمیل این بخش نقشه استفاده کند. در طراحی نقشه سیستم اعلام سرقت جانمایی صحیح چشمی ها بطوری که نقاط کور به حد اقل برسد اهمیت زیادی دارد. ضمنا بایستی جهت ایمنی بیشتر کلیه میزهای اداری مجهز به شستی تمپر بوده و به همراه ترمینال های تمپر چشمی ها و قاب بلندگو ها به ورودی تمپر پنل مرکزی متصل گردند. در این مجموعه سعی شده با جمع بندی تمامی منابع قابل استناد در بحث نقشه کشی تاسیسات برقی ساختمان های اداری و همچنین دستورالعمل های اجرایی در این زمینه یک مجموعه کامل و کاربردی جهت طراحی برق ساختمان های اداری ارائه شود.

ویدیو معرفی فصل 9

◄ آشنایی با المان های طراحی سیستم صوتی و نوبت دهی
◄ جانمایی دستگاه شمارنده بر روی میزهای اداری در پلان معماری همکف و نیم طبقه
◄ جانمایی ترانکیگ کفی برای عبور نودهای شبکه
◄ جانمایی بلندگوهای سیستم صوتی، دستگاه نوبت دهی و داکت عبوری
◄ آدرس دهی المان های سیستم صوتی و مشخص کردن کابل های مناسب

شرح دوره

در بسیاری از ساختمان های اداری وجود سیستم اعلام صوتی اجباری است و در بعضی از کاربری ها سیستم صوتی باید به سیستم نوبت دهی نیز مجهز باشد. جهت نقشه کشی صحیح این سیستم باید در گام نخست با المان های طراحی در سیستم صوتی آشنایی داشته باشیم. ضمنا در طراحی باید به نکاتی از جمله وجود شدت صوت کافی در تمامی مناطق ساختمان، استفاده از کابل های مناسب در مدارات و همچنین تعبیه ترانکیک جهت عبور کابل ها توجه کافی شود. در این مجموعه سعی شده با جمع بندی تمامی منابع قابل استناد در بحث نقشه کشی تاسیسات برقی ساختمان های اداری و همچنین دستورالعمل های اجرایی در این زمینه یک مجموعه کامل و کاربردی جهت طراحی برق ساختمان های اداری ارائه شود.

ویدیو معرفی فصل 10

◄ آشنایی با المان های طراحی سیستم اعلام حریق
◄ انتخاب آشکارسازهای مناسب برای بخش های مختلف ساختمان
◄ جانمایی المان های سیستم اعلام حریق در پلان معماری همکف و نیم طبقه
◄ زون بندی بخش های مختلف سیستم اعلام حریق
◄ مداربندی المان ها در زون های مختلف سیستم اعلام حریق

شرح دوره

با توجه به مرتفع بودن قسمت هایی از ساختمان های اداری بهترین و اقتصادی ترین گزینه جهت کشف حریق استفاده از دتکتورهای اشعه ای یا بیم دتکتورها است. ضمنا در قسمت های با ارتفاع کمتر می توان از سایر دتکتورها از جمله دودی، حرارتی افزایشی، حرارتی ثابت و یا سایر انواع دتکتورها بر اساس نوع کاربری استفاده نمود. جانمایی مناسب محل نصب دتکتورها بر طبق مقررات ملی ساختمان و محدوده تحت پوشش هر یک از آن ها انجام خواهد شد. ضمنا باید زون بندی بخش های مختلف سوله بدرستی انجام شود. در خصوص مدار آژیرها وجود حداقل دو مدار آژیر متصل به پنل مرکزی اعلام حریق الزامی است تا در زمان بروز حریق درصورت اشکال در یک مدار، مدار دیگر بدرستی عمل کند. در این مجموعه سعی شده با جمع بندی تمامی منابع قابل استناد در بحث نقشه کشی تاسیسات برقی ساختمان های اداری و همچنین دستورالعمل های اجرایی در این زمینه یک مجموعه کامل و کاربردی جهت طراحی برق ساختمان های اداری ارائه شود.

ویدیو معرفی فصل 11

◄ آشنایی با المان های طراحی در سیستم برق رسانی اسپلیت
◄ جانمایی پریزهای تکفاز و سه فاز مخصوص اسپلیت در پلان معماری
◄ آدرس دهی مدارات برق پریزهای اسپلیت های تکفاز و سه فاز

شرح دوره

معمولا جانمایی اسپلیت ها در نقشه های تاسیسات مکانیکی ساختمان انجام می گردد و پلان برق رسانی آن ها در نقشه های برقی تکمیل می شود. با توجه به مصرف بالای توان الکتریکی در اسپلیت ها و در نتیجه عبور جریان بالا در مدارات برق رسانی آن ها، معمولا برای هر اسپلیت یک پریز مخصوص که از تابلو اصلی برق ساختمان تغذیه می شود در نظر گرفته می شود. با توجه به اینکه اسپلیت ها بسته به ظرفیتشان به دو شکل تکفاز و سه فاز مورد استفاده قرار می گیرند، باید دقت شود تا در سیستم برق رسانی آن ها از پریزها و مدارات مناسب استفاده گردد. در این مجموعه سعی شده با جمع بندی تمامی منابع قابل استناد در بحث نقشه کشی تاسیسات برقی ساختمان های اداری و همچنین دستورالعمل های اجرایی در این زمینه یک مجموعه کامل و کاربردی جهت طراحی برق ساختمان های اداری ارائه شود.

ویدیو معرفی فصل 12

◄ آشنایی با المان های طراحی در نقشه کشی انواع تابلو های برق
◄ تکمیل بخش حفاظتی تابلو برق
◄ تکمیل بخش توزیع تابلو برق و آدرس دهی خروجی ها

شرح دوره

تابلو برق اصلی در ساختمان ها از کنتور تغذیه شده و معمولا حفاظت های اصلی بر روی این تابلو قرار می گیرد. معمولا تابلو های توزیع فرعی در ساختمان ها از تابلو برق اصلی تغذیه شده و همچنین اگر مصرف کننده عمده ای مانند اسپلیت ها در ساختمان وجود داشته باشد مستقیما از همین تابلو تغذیه خواهند شد. ضمنا تغذیه تابلو های برق UPS نیز بایستی توسط تابلو برق اصلی صورت پذیرد. در طراحی تابلو برق اصلی ساختمان ها قرارگیری صحیح حفاظت ها از جمله کلیدهای اتوماتیک، کلیدهای مینیاتوری، کلیدهای حفاظتی موتور، رله های ارت فالت و غیره در نقشه از اهمیت زیادی برخوردار است. ضمنا قرارگیری صحیح وسایل اندازه گیری مقادیر پارامترها بر روی تابلو نیز پر اهمیت خواهد بود. در این مجموعه سعی شده با جمع بندی تمامی منابع قابل استناد در بحث نقشه کشی تاسیسات برقی ساختمان های اداری و همچنین دستورالعمل های اجرایی در این زمینه یک مجموعه کامل و کاربردی جهت طراحی برق ساختمان های اداری ارائه شود.

ویدیو معرفی فصل 13

◄ ترسیم نقشه تابلو برق توزیع روشنایی و پریزها
◄ ترسیم نقشه تابلو برق اضطراری پریزهای UPS
◄ ترسیم تابلو برق اضطراری مخصوص ATM
◄ تقسیم بار بر روی خطوط خروجی تابلو های سه فاز

شرح دوره

تابلو های توزیع برق بسته به نوع و مقدار بار قرار گرفته بر روی آن ها می توانند از نوع تکفاز و یا سه فاز باشند. در صورت سه فاز بودن تابلو ها با توجه به اینکه بسیاری از خطوط خروجی از نوع تکفاز هستند بایستی بار خروجی تابلوها به درستی بر روی هر سه فاز R و S و T توزیع شود تا در مجموع بار سه فاز متقارن گردد. ضمنا تابلوهای برق اضطراری نیز از تابلو برق اصلی تغذیه شده و جهت تامین برق پریزهای UPS و سایر تجهیزات حساس از جمله کامپیوترها، سیستم دوربین مداربسته، سیستم امنیتی، رک و دستگاهATM مورد استفاده قرار می گیرند. در این مجموعه سعی شده با جمع بندی تمامی منابع قابل استناد در بحث نقشه کشی تاسیسات برقی ساختمان های اداری و همچنین دستورالعمل های اجرایی در این زمینه یک مجموعه کامل و کاربردی جهت طراحی برق ساختمان های اداری ارائه شود.

ویدیو معرفی فصل 14

پشتیبانی علمی از این بسته در سایت Mohandesbartar.ir انجام می گیرید