انتخاب صفحه

آموزش نقشه کشی برق ساختمان با AutoCAD

بخش ها: 11
مدت زمان:  13 ساعت و 21 دقیقه
سطح: پیشرفته
مدرس: محسن انتظاری
کد فایل: BME1452

محسن انتظاری : استاد دانشگاه / مهندس طراح و ناظر سازمان نظام مهندسی ساختمان

تالیف گروهی ، پشتیبانی تلفنی

برنامه ریزی ، تدریس و بازبینی فیلم ها توسط گروهی از اساتید و دانشجویان انجام میشود تا خطاهای احتمالی را به حداقل برسانیم. همچنین در پاسخ به سوالات شما گروهی از متخصصین به شما کمک می کنند.

دانلود آنی/ ارسال سریع

لینک های دانلود بلافاصله پس از ثبت سفارش به پنل کاربری شما اضافه می شود و لینک دانلود به ایمیل شما هم ارسال میشود در صورت خرید پستی ارسال پستی به همراه کد رهگیری مرسوله در اولین ساعت اداری روز انجام می شود

بازگشت وجه در صورت نارضایتی

دوره ها در آموزش برتر به صورت گروهی مورد بازبینی قرار می گیرد. همچنین از کیفیت دوره های ارائه شده در آموزش برتر مطمئن هستیم در صورت نارضایتی وجه واریزی شما با احترام برگشت داده می شود.

تعداد مثال ها

تعداد دقیقه های آموزش

تعداد پشتیبانان

%

رضایت کاربران

آموزش اصول نقشه کشی برق ساختمان با رویکرد نظام مهندسی ساختمان

◄ آشنایی با انواع نقشه های الکتریکی بر اساس شکل ترسیم
◄ معرفی انواع استانداردهای نقشه کشی برق ساختمان
◄ بررسی استاندارد نقشه کشی ISO مورد استفاده در ایران
◄ آشنایی با ابعاد نقشه های برق ساختمان
◄ آشنایی با ترسیم حاشیه و کادر نقشه، جدول عنوان نقشه و علائم وسط نقشه برق در اتوکد
◄ بررسی اطلاعات مورد نیاز در جدول عنوان نقشه
◄ آشنایی با نحوه ی شماره گذاری نقشه های برق ساختمان
◄ آشنایی با انواع نماها در نقشه های برق ساختمان
◄ آشنایی با نقشه پلان ها یا برش های افقی از ساختمان
◄ آشنایی با نقشه برش های عمودی (قائم)
◄آشنایی با نقشه جزییات (Detail) تجهیزات
◄بررسی علایم نقشه های برق و استانداردهای آن ها
◄بررسی طبقه بندی تجهیزات برحسب درجه حفاظتی در برابر نفوذ رطوبت و غبار
◄بررسی نکات ترسیم نقشه های برق طبق مبحث سیزدهم مقررات ملی ساختمان

شرح دوره

در پروسه ساخت و سازهای غیر دولتی با مدیریت سازمان نظام مهندسی ساختمان نقشه های اجرایی ساختمان از جمله پلان معماری، محاسبات سازه ، تاسیسات برقی و تاسیسات مکانیکی توسط مهندسین طراح مربوطه طراحی و تحویل مجری طرح می شود و در طول اجرای پروژه مهندسین ناظر بر حسن اجرای آن نظارت می کنند. طراحی نقشه های مختلف تاسیسات برقی ساختمان باید طبق استانداردهای مشخصی که مورد تایید سازمان نظام مهندسی باشد طراحی شود. مهندس طراح برق باید در اولین گام با انواع نقشه های الکتریکی آشنا بوده و با توجه به اینکه نقشه های مورد تایید سازمان نظام مهندسی بر طبق استاندارد بین المللی ISO طراحی می شوند با اصول مورد اشاره در این استاندارد نیز آشنایی لازم را داشته باشند. ضمنا در ویرایش جدید مبحث سیزدهم مقررات ملی ساختمان نیز به مواردی در خصوص نقشه کشی تاسیسات برقی اشاره شده است. کلیه نقشه های ساختمان توسط نرم افزار AutoCAD انجام می شود و طراحی نقشه های برق نیز از این قاعده مستثنی نیست. در این فصل با تمامی اصول اولیه نقشه کشی برق ساختمان آشنا شده و آمادگی لازم برای شروع به کار نقشه کشی برق با AutoCAD را پیدا خواهید کرد.

دریافت رایگان ویدیوی کامل بخش اول

[purchase_link id="51751" text="دانلود" style="button" color="blue"]

آموزش ترسیم با AutoCAD (نقشه کشی برق ساختمان)

◄ آشنایی با قابلیت های نرم افزار AutoCAD
◄ آشنایی با گزینه های بخش Status bar و نحوه صحیح تنظیم این گزینه ها
◄ آشنایی با گزینه های ترسیم در نرم افزار بصورت کامل
◄ آشنایی با روش های ایجاد لایه ها در نرم افزار و اجرای چند مثال به روش لایه گذاری
◄ آموزش روشهای نوشتن با زبان فارسی در Autocad و رفع مشکل برعکس شدن حروف هنگام پرینت
◄ آموزش نحوه تبدیل نقشه های ایجاد شده به فرمت PDF و نحوه پرینت گرفتن نقشه ها

شرح دوره

امروزه در عرصه کار حرفه‌ای، نقشه‌کشی به صورت دستی کاملا بی‌معنا و غیرحرفه‌ای است. بنابراین تمامی مباحث آموزشی دوره «نقشه کشی برق ساختمان با AutoCAD» مبتنی بر پرکاربردترین نرم‌افزار نقشه‌کشی، یعنی نرم‌افزار AutoCAD است. در این ویدیو نکات کلیدی ترسیم نقشه‌ها به صورت کامپیوتری را فرا خواهید گرفت. همچنین دانش‌پژوهانی که حتی برای چندین سال با این نرم‌افزار کار نکرده‌اند بعد از مدت کوتاهی به تسلط خوبی دست پیدا می‌کنند. در این آموزش با گزینه های مختلف ترسیم در نرم افزار اتوکد آشنا خواهیم شد و با تسلط در تنظیمات بخش status bar بسیار راحت و حرفه ای شروع به ترسیم نقشه خواهید کرد. ضمنا با توجه به اینکه استفاده از فونت فارسی در اتوکد مشکل است و عملا غیر ممکن است ترفندهایی جهت حل مشکل فونت فارسی در اتوکد ارایه می شود تا براحتی بتوان جداول راهنما را در این نرم افزار به زبان فارسی تایپ کرد. در نهایت روش خروجی گرفتن از نرم افزار آموزش داده می شود و خواهید دید که چگونه باید نقشه های آماده شده را به فرمت PDF تبدیل و یا مستقیما پرینت بگیریم.

ویدیو معرفی بخش دوم

معرفی انواع پلان ها و المان ها در طراحی برق ساختمان با AutoCAD

◄ بررسی فریم های مناسب جهت نقشه های برق
◄ بررسی اطلاعات مورد نیاز جهت درج در پلان ها
◄ آشنایی با پلان های مختلف در کلی ترین حالت در طراحی برق ساختمان
◄ آشنایی با نحوه چیدمان پلان ها و ترتیب قرار گرفتن آنها و فهرست نویسی
◄ آشنایی با المانهای مورد استفاده در طراحی برق ساختمان در کنار تصویر واقعی آنها جهت به ذهن سپاری ساده تر

شرح دوره

نقشه‌کشی زبان مشترک در تمامی صنایع است. در نقشه‌کشی، مجموعه‌ای از خطوط، علائم و نمادها به‌سان الفبای زبان در کنار هم قرار گرفته و مجموعه‌ای را تشکیل می‌دهند که همانند کلمات و جملات، انتقال‌دهنده مفاهیم و پیام‌های خاصی هستند. تمامی افرادی که با بخش‌های مختلف معماری، ساختمان و تاسیسات سروکار دارند، در تمامی سطوح، برای آن که قادر به برقراری ارتباط با یکدیگر باشند، ناگزیر باید از نقشه‌ها و ترسیمات فنی استفاده کنند. نقشه های برق ساختمان دارای پلانهای متعددی هستند و در هریک این پلان ها از علایم و نمادهای متفاوتی استفاده شده است. در این ویدیو قصد داریم تا با انواع پلانها در نقشه های برق ساختمان و چگونگی سازماندهی آنها آشنا شویم. همچنین در بخش دوم این آموزش با تک تک علایم و نمادها که در بخش راهنمای نقشه ها وجود دارد آشنا می شویم. جهت راحت تر بخاطر سپردن نمادها در کنار هریک از این علایم تصویر واقعی آن المان نیز نمایش داده می شود.
نکته دیگر آن که ترسیم نقشه‌ها، بدون داشتن اطلاعات کافی در خصوص نکات اجرایی، در عمل راه به جایی نمی‌برد. برای آن که یک نقشه کاربردی و اجرایی باشد، بدون شک باید نکات اجرایی مختلف را در هنگام ترسیم آن رعایت نمود. از این رو یکی دیگر از چاشنی‌های بسیار جذاب و البته کاربردی این آموزش ارایه نکات اجرایی تاسیسات برقی است که در لابه‌لای مباحث مختلف این ویدیو مطرح می‌شود تا علاوه بر ایجاد دید اجرایی، نقشه‌هایی که ترسیم می‌شوند نیز اجرایی و کاربردی باشند.

ویدیو معرفی بخش سوم

طراحی تاسیسات برق ساختمان دو طبقه با AutoCAD بخش اول

◄ بررسی پلان های طراحی مورد نیاز ساختمان
◄ طراحی پلان روشنایی همکف
◄ طراحی پلان روشنایی طبقات

شرح دوره

در این ویدیو کار طراحی تاسیسات برقی را با یک ساختمان دو طبقه آغاز خواهیم کرد و با تحلیل قسمتهای مختلف ساختمان تصمیم می گیریم که برای هر بخش چه پلانهایی جهت طراحی برق مورد نیاز است و در ادامه با مرتب سازی پلان ها و توضیحات و جداول مورد نیاز کلیات نقشه را آماده می کنیم. جهت المانهای مورد استفاده در طراحی یک جدول مناسب را انتخاب می کنیم و طراحی را با پلان روشنایی طبقه همکف آغاز کرده و نهایتا پلان روشنایی طبقات اول و دوم را نیز با جزئیات کامل طراحی خواهیم کرد

ویدیو معرفی بخش چهارم

◄ بررسی پلان های طراحی مورد نیاز ساختمان
◄ طراحی پلان روشنایی پیلوت و راه پله و آسانسور
◄ طراحی پلان روشنایی طبقات اول تا ششم

شرح دوره

در این ویدئوطراحی تاسیسات الکتریکی برای یک ساختمان شش طبقه را انجام خواهیم داد. ابتدا با تحلیل قسمت های مختلف ساختمان تصمیم می گیریم که برای هر بخش چه پلان هایی جهت طراحی برق مورد نیاز است و در ادامه با مرتب سازی پلان ها و توضیحات و جداول مورد نیاز، کلیات نقشه را آماده می کنیم. سپس طراحی جزئیات نقشه برق را با روشنایی طبقات اول تا ششم انجام می دهیم.

ویدیو معرفی بخش پنجم

◄ طراحی پلان های پریز های برق پیلوت
◄ طراحی پلان های پریز های برق طبقات اول تا ششم
◄ طراحی پلان پریز های آنتن و تلفن طبقات اول تا ششم

شرح دوره

در این ویدئو ابتدا پلان مربوط به پریز های برق پیلوت ترسیم می شود و سپس پلان پریز های برق طبقات اول تا ششم را طراحی خواهیم کرد و در نهایت پلان مربوط به پریز های آنتن و تلفن مربوط به طبقات را ترسیم می کنیم

ویدیو معرفی بخش ششم

◄ طراحی پلان اعلام حریق پیلوت
◄ طراحی پلان اعلام حریق طبقات اول تا ششم
◄ طراحی سیستم آنتن مرکزی ساختمان

شرح دوره

در این آموزش ابتدا قوانین نظان مهندسی در خصوص ساختمان هایی که بایستی دارای سیستم اعلام حریق باشند را بررسی میکنیم سپس پلان اعلام حریق پیلوت و طبقات اول تا ششم را ترسیم می کنیم. در ادامه سیستم آنتن مرکزی مربوط به این ساختمان را طراحی می کنیم.

ویدیو معرفی بخش هفتم

◄ طراحی تابلو توزیع طبقات اول تا ششم
◄ طراحی تابلو توزیع پیلوت و روشنایی عمومی
◄ طراحی تابلو کنتوری طبقات

شرح دوره

در این آموزش ابتدا تابلو توزیع طبقات اول تا ششم را طراحی می کنیم سپس تابلو توزیع پیلوت و روشنایی عمومی را تریسم می کنیم و در نهایت تابلو کنتوری طبقات را ترسیم می کنیم.

ویدیو معرفی بخش هشتم

◄ طراحی رایزر دیاگرام سیستم برقگیر
◄ طراحی رایزر دیاگرام سیستم اعلام حریق
◄ طراحی رایزر دیاگرام آیفون طبقات
◄ طراحی رایزر دیاگرام تلفن طبقات
◄ طراحی رایزر دیاگرام تابلو های توزیع طبقات

شرح دوره

در این آموزش رایزر دیاگرام تجهیزات طبقات را ترسیم می کنیم. رایزر دیاگرام شامل سیستم برق گیر، سسیستم اعلام حریق، سیستم آیفن، سیستم تلفن و تابلو های توزیع طبقات خواهد شد.

ویدیو معرفی بخش نهم

◄ طراحی شینه اصلی اتصال زمین و شینه های فرعی طبقات
◄ ترسیم اتصالات بین شینه ها و شبکه همبند و هادی اصلی ساختمان
◄ اضافه کردن مقطع هادی ها در بخش های مختلف شبکه همبندی به نقشه

شرح دوره

در ویرایش جدید مبحث سیزدهم مقررات ملی ساختمان صراحتا اجرای همبندی اصلی در کنار سیستم اتصال زمین بصورت یک الزام مطرح شده. ضمنا اجرای همبندی اضافی در محیط های مخصوص و مکانهایی که در مورد عملکرد سیستم حفاظتی در زمان مجاز اطمینان کافی وجود ندارد الزامی است. بنابراین مهندسین طراح برق موظفند که نقشه پلان همبندی ساختمان را در کنار نقشه سایر پلان ها طراحی کرده و به مجری طرح تحویل دهند. در این آموزش نحوه ترسیم پلان همبندی بصورت استاندارد بطوری که شامل اتصال شینه اصلی اتصال زمین به شبکه همبند از سه نقطه و اتصال به یکی از هادی های اصلی ساختمان مانند لوله اصلی آب یا گاز و کانال ها و همچنین به هریک از شینه های اتصال زمین طبقات باشد آموزش داده شده است.

ویدیو معرفی بخش دهم

◄ ترسیم پلان همبندی اسکلت برای شالوده ساختمان
◄ ترسیم پلان همبندی اسکلت برای پلان تیپ طبقات
◄ ترسیم پلان همبندی اسکلت برای بام ساختمان و خرپشته
◄ ترسیم نقشه همبندی برای یکی از ستون های همبند شده
◄ قرار دادن قطعه اتصال در نقشه پلان ها و ستون همبند
◄ ترسیم نقشه دیتایل نصب قطعه اتصال
◄ ترسیم نقشه دیتایل جوشکاری میله ها و جدول طول استاندارد جوش

شرح دوره

همانطور که اطلاع دارید در ویرایش جدید مبحث سیزدهم مقررات ملی ساختمان صراحتا اجرای همبندی اصلی در کنار سیستم اتصال زمین بصورت یک الزام مطرح شده. بنابراین مهندسین طراح برق موظفند که نقشه های همبندی اسکلت ساختمان را در کنار نقشه سایر پلان ها طراحی کرده و به مجری طرح تحویل دهند. در این آموزش نحوه ترسیم نقشه همبندی اسکلت ساختمان بصورت استاندارد آموزش داده شده است بطوری که این آموزش شامل ترسیم نقشه پلان همبندی شالوده ساختمان، تیپ طبقات، سقف، خرپشته و ستون های همبند بوده و همچنین تمام دیتایل های مورد نیاز نقشه همبندی اسکلت از جمله دیتایل اجرای قطعه اتصال و دیتایل جوشکاری میلگردها آموزش داده شده است. در این آموزش سعی شده تا با استفاده از منابع قابل استناد در بحث همبندی اسکلت از جمله ویرایش جدید مبحث سیزدهم و دستورالعمل طرح و اجرای همبندی اسکلت ساختمان یک آموزش کامل و کاربردی در این زمینه ارائه شود.

ویدیو معرفی بخش یازدهم

بخش پاسخ تصویری به سوالات

پاسخ به آقای محمد صبيح در خصوص روش حل مشکل فونت فارسی بدون فارسی ساز کاتب در اتوکد

پاسخ به سوال آقای محمود رفیعی در خصوص فونت فارسی در AutoCAD

پشتیبانی علمی از این بسته در سایت Mohandesbartar.ir انجام می گیرید